Alfa sau Omega?

Timpul meu e impartit in doua. Aceasta nu e o noutate. Nu pentru mine, cel putin. Mereu am fost oarecum pe contrasens, mereu am alergat de colo-colo pierzand scopul in sine printre pasi. Mereu mi-am dorit altceva decat am avut si am vrut mai mult decat am putut. Mereu am incercat sa mut muntii, sa traversez curcubee si nori, sa provoc furtuni in jurul meu… Si multe mi-au reusit. Am facut si bune si rele, niciodata nu le-am adunat pentru a tine scorul. Poate ca am sa o fac intr-o zi. La fel cum poate ca am sa tin post intr-o zi. Obisnuiesc sa glumesc dintotdeauna spunand ca post am sa tin la batranete, macar sa ma ierte Dzeu pentru toate  cele in urma facute… Acum nu stiu ce sa mai cred. Pentru ca acum imi doresc sa ma opresc. Si sa nu ma mai impart.
A venit momentul acela in care pun totul la indoiala si asta ma macina teribil.
Pentru ca timpul e impartit in doua. E timp pentru iubire, la fel cum e timp pentru cearta. E timp pentru rasete, la fel cum e timp sa ne plangem mortii. E timp pentru plimbare, la fel cum e timp sa stam inchisi intre patru pereti.
Am in fata o priveliste teribil de frumoasa. Atat de frumoasa incat in mod egoist imi doresc sa o pastrez intiparita in retina ochilor mei, sa o tin numai pentru mine.
Ascult o muzica de pian si stiu ca ceva mai potrivit nu exista acum.
Ma bucur de ultimele raze de soare ale acestei atat de scurte veri.
Timpul meu e impartit in doua. Intre Alfa si Omega. Intre ele ne dam seama ca cei dragi ne sunt rapiti prea devreme si nimeni nu ne pregateste. Credem ca ii vom avea mereu alaturi si ca nimic nu se poate intampla. Iata ca nu e asa. Oamenii pleaca. Pleaca dintre noi. Pleaca de langa noi. Pleaca iremediabil si lasa un gol imens. Imi dau seama cat de putin ne bucuram de ceea ce traim… Atat de pierdem in detalii neimportante, ii lasam pe altii sa ne ghideze in viata, lasam principiile altora si reguli ale unei societati bolnave sa ne conduca… Cine poate sa imi spuna ce e bine? Ce e corect? Ce e moral? Ce e bun? Ce e frumos? Cine ma ajuta sa aleg persoana potrivita si ce semne imi arata ca e potrivita?
August e duminica verii. Ar trebui sa fie calma, blanda si frumoasa. In schimb in august numaam secundele. Avem doar 15 zile de concediu, incercam sa facem tot ce putem pentru ca ramanem fara timp. Mai raman doar cateva zile de soare si incercam sa-l incatusam pe trupul nostru pentru ca nu mai avem timp. Ne indragostim si zappam galopant pentru ca suntem calici si infometati de iubire. Dam gres de cele mai multe ori in graba aceasta. Pentru ca nu ne dam timp. August e inceput.
August e sfarsit.
Alfa sau Omega? Tu ce alegi?

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

 1. nhsr13
  Aug 29, 2014 @ 04:15:19

  Inceputul sau sfarsiul? Depinde cum privesti problema…. orice sfarsit inseamna un nou unceput si viceversa, de cand este lumea si pamantul!
  Nu esti singura persoana care la un moment dat, pune “totul la indoiala”, aproape toti suntem la un moment dat in acesata situatie si consecintele sunt asemanatoare! Singurul aspect logic din punctul meu de vedere este sa invat ceva din fiecare experienta, placuta sau neplacuta, sa le evit pe cat posibil pe cele neplacute si sa le repet pe cele placute… este singurul aspect ce tine de mine, restul sunt variabile independente de vointa si actiunile mele…
  Si … nu, pe cei dragi nu ii avem tot timpul langa noi…. profita de timpul cand ei sunt alaturi de tine!
  Doar fiecare persoana in parte stie ce este bine, corect, moral ,bun, frumos pentru sine, este doar o chestiune de timp pana cand le descopera!
  Eu ce aleg? Inceputul…. inceputul perpetuu ! 😉
  Unele schimbari sunt benefice… welcome back, writing on the blog! Long time since your last post!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: