7 cai

Am fost, duminica trecuta, acolo unde s-a nascut toamna. Mai tineti minte, din copilarie, poezia despre toamna a lui George Toparceanu? Ei bine, Namaesti e satul lui de bastina si acum nu ma mira deloc de ce a scris despre acest minunat anotimp. Cu siguranta Dumnezeu nu a dat gres cand a creat toamna cu ale ei culori calde si atat de frumoase! Iubesc vara fierbinte si asta o stie fiecare dintre cei care imi citesc blogul, urasc iarna si as vrea sa nu fiu nevoita sa vad niciodata zapada si nici sa simt gerul si nu simt nici o placere nebuna in a degera de frig cateva luni pe an. Primavara e cu totul alta poveste, e preferata mea si sursa mea de energie. Insa acum toamna si-a facut loc in inima mea si pot sa pariez ca nu va mai pleca vreodata de acolo!

Acest loc superb se afla in tinutul Muscelului si gazda ne-a fost Dan Mosescu. Plimbarea calare a inceput de acasa de la Dan unde ne aflam la 700m altitudine si am urcat pana la 1400 m.

” pentru ca ce poate fi mai frumos decat pe parcursul unei zile sa pleci de la 700m de altitudine, de la deal/muscel sa treci prin etajul foioaselor, apoi al coniferelor sa urci pana la golul alpin al pasunilor de la 1500m , acoperisul lumii cum zicea un cioban, unde faci popas si un bulz pe jar, se odihneste calul si cobori incet pe culme inapoi spre sat, in fapt de seara, avem drumuri umbrite prin padure, uneori pe stanci, alteori prin apa, nu e traseu de “extreme” pentru ca pe unde mergem noi calare poate merge si o masina de teren, dar este un itinerariu de vis, presarat cu povesti, cum ici surprize iscate de animale ce ne ies in fata, o caprioara, un mistret, daca avem noroc si un ursulet pierdut de mama lui. Intotdeauna sunteti insotit de o persoana instruita, pe tot traseul aveti acoperire GPS si GSM, se parcurg in bucla aprox 30-40 km pe zi , in sea efectiv stand cam 5-6 ore, la jumatatea distantei se face o pauza de o ora sau mai mult pentru a manca, se face foc pentru mamaliga si se prepara bulz, de frige carne, se fac fotografii, e placut. 

Este un traseu pentru incepatori cu o conditie fizica medie, nu e necesara multa experienta in calarie, doar capacitatea de a comunica cu calul, de a incerca sa il intelegeti.” -acestea sunt cuvintele lui Dan si reflecta intocmai realitatea. 

Nu va asteptati la confortul sau luxul unei pensiuni de 5*, nici macar la o curte cu gazon verde si loc de joaca amenajat – asa cum au alte pensiuni. Dar asteptati-va la oameni frumosi, buni, primitori si dornici sa faca pe plac! Cred ca asta e cel mai important!

Dan organizeaza si un revelion la el la Muscel, un revelion in care voia buna, bucatele traditionale si plimbarile calare vor fi prezente in zilele de 31 dec 2012 – 3 ianuarie 2013. Imediat ce aflu amanunte, am sa scriu si despre asta, poate sunteti interesati!

Ca de obicei las pozele sa vorbeasca de la sine si nu uit sa le multumesc lui Dan si Mari Mosescu de la 7 Cai, lui Costin, Cristinei si Ralucai pentru companie. 

This slideshow requires JavaScript.

Ce parere aveti? V-am convins?

Ra

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Popescu Ana
    Nov 13, 2012 @ 21:10:38

    Pe mine una m-ai convins! Este absolut superb! Felicitari pentru promovarea acestor locuri!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: