Soltana

A trecut o luna de cand au fost salvati caii din Delta, cei care erau in drum spre abator. O luna de cand oameni minunati au grija ca acestor cai sa nu le lipseasca nimic. O luna de cand doamna Marlena Rosanu Terlemes ne-a primit in casa ei, la ferma nr 8 din comuna Urleasca, judetul Braila, pe noi, oameni si cai, gest pentru care nu avem destule cuvinte de multumire.

Ca sa ne faca viata si mai frumoasa si bucuria si mai mare, o iapa dintre cei 41 de cai aflati acum la ferma in ingrijirea voluntarilor, a fatat aseara o manza pe care cei aflati acolo au botezat-o Soltana. Numele l-a primit dupa cel al unei doamne (bunica uneia dintre fetele care a participat la salvarea cailor din tir, in noaptea cea mai grea pentru voluntarii implicati in acest gest umanitar), care acum nu mai este printre noi, insa cu siguranta vegheaza asupra acestor caluti, de acolo de Sus si sigur ne-a pus o vorba buna la Doamne Doamne, noua si cailor care asteapta zilele de libertate ce vor veni.

Aceasta intamplare minunata, ne-a dat un strop de fericire in plus, un impuls nou si ne-a facut sa credem ca exista inca miracole si ca lucrurile bune si frumoase vin atunci cand te astepti mai putin. Ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti dimineata, sub cerul de la Urleasca, respirand aerul curat la ferma din mijlocul campului, ascultand freamatul spicelor din apropiere? Poate doar sa gasesti un manz printre caii aflati acolo… ;). Iapa aceasta a fost puternica si norocoasa. Nu numai ca a putut duce sarcina pana la capat, prin toate cate a tracut si a reusit sa dea viata unei  manze superbe. A si iesit negativ la prima serie de analize si astfel a ramas in viata printre caii care acum se afla acolo. 

Cred ca merita o viata libera, linistita si ferita de rele. Asta le doresc iepei, manzei si celorlalti cai aflati la Urleasca si in Delta. Libertate si liniste.

Ra

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. POPESCU ANA
    Sep 02, 2011 @ 09:08:40

    Este absolut superba! Caii au avut puterea sa se recupereze, iar rasplata pentru voi a fost chiar acest manz(printre altele), o rasplata sufleteasca menita sa va mai aline suferinta indurata alaturi de ei.
    Imi pare rau ca nu am avut puterea necesara sa fac si eu ceva pentru acesti cai.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: