Si tu ne poti ajuta!

Acest post este un strigat de ajutor pentru calutii care acum sunt ingrijiti in comuna Urleasca, in urma tratamentului inuman la care au fost supusi. Dupa cum stiti, cei care ati urmarit povestea, calutii sunt mai bine acum, am inteles ca sunt pusi pe picioare si tratati. Maine urmeaza sa li se ia probe de sange care vor fi analizate de laboratoare independente, pentru a se stabili care sunt (daca sunt) caii bolnavi. Acestia vor fi trimisi la abator (din pacate). Cei care nu stiti povestea, pe scurt – calutii din Delta care luasera drumul catre abator, au fost salvati de oameni minunati si sunt acum ingrijiti in comuna Urleasca de catre voluntari cu suflet bun. In zilele acestea s-au facut apeluri de ajutor si in urma lor oamenii s-au mobilizat ajutand fiecare cum si cu ce a putut. Fie ca au postat pe facebook, fie ca au transmis cunoscutilor, fie ca au alergat ca nebunii disperati in urma camionului pentru a impiedica uciderea cailor sau fie ca au stat ore intregi nedormiti, nemancati, nespalati pentru a ajuta la ingrijirea lor. S-au strans medicamente, mancare si altele necesare ingrijirii celor 50 de cai ramasi in viata, pentru ca au si murit cativa. Printre cei care acum sunt ingrijiti, se afla manji separati de iepele mame, se afla cai raniti mai mult sau mai putin grav si cativa care sunt mai bine. Oamenii continua sa-i ingrijeasca, alti oameni incearca disperati sa salveze caii ramasi in tarcul mortii din Delta si pe cei care inca sunt liberi, dar nu in afara rautatii oamenilor ce incearca sa faca un ban vanzandu-i catre abatoare din tara sau din Italia.

Cam aceasta este pe scurt ceea ce ma si ce ne macina pe multi dintre noi de cateva zile incoace, ceea ce ne face sa stam cu inima stransa si cu un nod in gat sau cu lacrimile stranse sub barbie din cauza a ceea ce traiesc aceste fapturi minunate.

E nevoie de voluntari care sa-i inlocuiasca pe oamenii ce-i ingrijesc acolo, sunt si ei obositi si au nevoie de pauza. Marti dimineata in jurul orelor 8.30-9.00 plec si eu catre comuna Urleasca sa dau o mana de ajutor si sa duc cate ceva din cele ce mai sunt necesare. Daca vreti si puteti ajuta, va rog nu ezitati. Eu am sa plec din Bucuresti, daca cineva vrea sa mearga sau vrea sa trimita ceva, va pot intalni la Baneasa si pot lua cu mine trei persoane in masina. Raman acolo toata ziua de marti, pana cand se lasa noaptea. Cele necesare calutilor si oamenilor de acolo, in acest moment sunt:

Urgenta!!!Prioritati!!!

0.Perfuzbil (Duphalyte(complex vitamina B electroliti)  manjii si  calutii...

1. Umbrar( soarele este cumplit pentru caluti, au rani pe corp, nu au unde sa se adaposteasca)

2.Frigider(medicamentele si mancarea omenilor se strica)

3.Rafturi metalice, ansamblabile( trebuie asezate medicametele, sunt puse unele peste altele)

4.Prelungitoare

5.Corturi

6.Saci de dormit

7.Saltele

8.Izopren

Volutari, pentru a asigura permanenta la caluti, pe toata perioada cat vor sta la ferma.

Daca cineva din Braila citeste acest post si are cum sa dea o mana de ajutor celor aflati in comuna Urleasca, va rog nu ezitati. Oamneii care sunt acolo voluntari au nevoie de apa si mancare, probabil ceai si cafea. E foarte urgent si foarte necesar sa se construiasca niste adaposturi, umbrare, orice ar putea adoposti caii de soarele arzator de peste zi. Ei au rani deschise, sunt slabiti, deshidratati si soarele nu le face bine. Doamne Fereste daca vine vreo vijelie sau ploaie, nu au unde sa se adaposteasca nici in caest caz. Daca aveti firma de materiale de constructii sau cunoasteti pe cineva sau sunteti dispusi sa cumparati materialele necesare construirii acestor adaposturi, va rog iar, nu ezitati!!!

Va multumesc din suflet!! 


La caluti :Cei ce vin dinspre Ianca, pe dir. Braila: cand intilniti indicator Urleasca dreapta, NU faceti dreapta, mereti inainte;veti vedea o sageata rosie desenata pe jos (scrie langa ea CAI). Continuati.La citiva km de la sageata, se face la dreapta un drum de tara, semnalat si el prin sageata rosie+mentiunea „CAI”

Pentgru donatii cu mentiunea ” Caii din Letea”

1.Fundatia VIER PFOTEN Romania

http://www.vier-pfoten.ro/website/output.php?id=1001&language=2

Raiffeisen Bank – sucursala Piata Amzei

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit: CF 12969627

SWIFT-RZBRROBU

Cont bancar (IBAN):

CONT IBAN RO 05 RZBR 0000 0600 1008 6169(ROL)

CONT IBAN RO 33 RZBR 0000 0600 1008 6150(Euro)

PROGRAME: RO54 RZBR 0000 0600 1008 6257

2.GIA – Group Initiative for Animals

http://www.orasulanimalelor.ro/

CIF – 22002126

IBAN (LEI): RO69 BTRL 0640 1205 E803 48XX

IBAN (EURO):RO44 BTRL 0640 4205 E803 48XX

Banca Transilvania – Sucursala Marriott

3.ASOCIATIA ECVIN PROTECT – pentru calutii ramasi in Letea. Echipa Ecvin este in Letea acum, Claudia Ciugudean 0746116022. Va rog sunati pt urgente, se consuma mult bateria.

Banca Transilvania sucursala Alba Iulia

RO09BTRL00101205S27359XX pentru RON

RO81BTRL00104205S27359XX pentru Euro

Va multumesc mult anticipat, pentru orice gest faceti, fie ca dati link-ul mai departe, fie ca trimiteti ceva sau va oferiti voluntari. Orice ajutor e binevenit!!!

Ra

Advertisements

9 Comments (+add yours?)

 1. viesparul
  May 23, 2011 @ 03:46:25

  nu uitati de caii din letea si de cei ce-i ingrijesc. cei salvati sunt bine, cei de la letea au nevoie de ajutor si acum.

  nu banii conteaza in primul rand, banii donati vreau sa spun, ci oamenii si sprijinul mediatic. nu va opriti in a sustine calutii acestia, oameni buni!

  sustineti si oamenii de-acolo, veniti si ajutati!

  Reply

  • Ra
   May 23, 2011 @ 09:22:20

   Nu a spus nimeni ca banii conteaza, eu doar am postat toate informatiile necesare, sunt oameni de departe care vor sa ajute asa, e bine sa stie ca exista si varianta aceasta. In rest facem tot ce putem, ca oameni, sa sprijinim salvarea celor din Urleasca, celor ramasi inchisi si celor inca liberi din Letea. Sper ca totul sa se termine cu bine pentru caluti! Iti multumesc si tie pentru sprijinul acordat si pt implicare.

   Reply

 2. Maria-Letitia Chiculita
  May 23, 2011 @ 14:50:43

  Un numar de telefon si o persoana de contact pentru voluntarii care vor sa vina din nou acolo ? Multumesc.

  Reply

 3. Maria-Letitia Chiculita
  May 23, 2011 @ 15:34:24

  Cum luam legatura cu cei care mai pleaca intr-acolo si mai au locuri disponibile in masina?

  Reply

 4. Maria-Letitia Chiculita
  May 24, 2011 @ 10:21:10

  Bucuresti.

  Reply

 5. Maria-Letitia Chiculita
  May 25, 2011 @ 11:56:47

  Pe langa medicamente, caii mai au nevoie de hrana, in speta: LUCERNA, ORZ, OVAZ, PORUMB.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: