Jurnalul unei stewardese, despre agentul de (na)sol

De mult timop nu am mai ras atat de copios. Si pentru ca se intampla sa am prieteni printre agentii de la sol, nu am cum sa ma abtin de la a imparti cu voi aceasta descriere absolut magnifica.

“Il ştiţi pe agentul de sol? E băiatul ăla ”mbrăcat ”n vestă reflectorizantă, care at‰rnă mereu pe l‰ngă avion, din clipa ”n care vine echipajul p‰nă se ”mbarcă pasagerii şi se ”nchide uşa aeronavei. Inevitabil obosit mort, vara e căpiat de soare şi se adăposteşte sub aripa avionului, ”n timp ce iarna ”şi suflă-n pumnii ”nvineţiţi de ger, tropăind nerăbdător l‰ngă scară, ”n timpul ”mbarcării.

Ei bine, de acest personaj depind, ”ntr-un procent mărişor, eficienţa şi succesul procesului de ”mbarcare a pasagerilor și implicit decolarea la timp a avionului. El se ocupă de actele cursei, de aducerea pasagerilor la avion, de chemarea ”n timp util a maşinii de degivrare sau a celei de combustibil, de aşezarea corectă a bagajelor ”n cala avionului, de informarea comandantului şi a echipajului asupra ãspecialităţilorÒ de la bord (arme, animale, bunuri periculoase) şi de multe alte detalii picante care ”l transformă ”n omul din dosul treselor lucioase ale piloţilor şi al z‰mbetelor ”ncremenite pe faţa stewardeselor.

După cum vedeţi, e un mic zeu al aviaţiei, categoria ãoperaţiuni de solÒ, ”nglodat ”n responsabilităţi majore şi ”njurat de toată lumea atunci c‰nd o dă de gard. Pentru că, atunci c‰nd greşeşte el la sol, iese nasol.

De exemplu, mă pot trezi cu autobuzul plin de pasageri la scara avionului c‰nd ”ncă nu s-a terminat curăţenia. Fapt care conduce inevitabil la un scandal delicios ”ntre mine şi pasagerii care n-au ”nţeles neam de ce au stat ca sardelele ”n autobuz cinşpe minute, c‰nd puteau să o ardă relaxaţi la shop-ul din aeroport, cu nasul prin parfumuri sau prin decolteul v‰nzătoarelor.

ÉOri pot să descopăr ”n timpul ”mbarcării că pasagerii mei insistă să meargă la Paris, deşi noi suntem chitiţi pe Madrid. Atunci opresc ”mbarcarea, ”i dau pe toţi jos şi umplu agentul de ocări, deşi culpa, de multe ori, e coroborată cu a fetelor din aeroport, care au trimis autobuzul greşit la avionul potrivit sau invers.

Totuși, nu pot să nu recunosc superioritatea agenţilor rom‰ni ”n faţa altor naţii din acelaşi domeniu, excluz‰ndu-i, bine”nţeles, pe nemţi şi pe englezi. Italienii, ”n schimb, sunt imbatabili la capitolul ineficienţă şi haos. Alături de spanioli, ei primesc titlul de campioni ai dezastrului la sol, urmaţi cu hotăr‰re şi determinare de greci şi de turci. Aceşti domni dau impresia că tocmai au picat din Congo, de la cules banane, l‰ngă avion şi habar n-au de pasageri, de acte sau, culmea incompetenței, pur şi simplu nu sunt la curent cu sosirea avionului nostru. Aşa că dacă tocmai aţi aterizat pe un aeroport din Italia şi constataţi că nu vă debarcă nimeni, să ştiţi că vina nu este a companiei transportatoare, ci a firmei care se ocupă cu operaţiunile de sol pe aeroportul respectiv.

P‰nă la următorul episod, vă doresc zboruri line şi deszăpezite, fără ”nt‰rzieri şi fără nopţi albe prin aeroporturi. (Henrieta Aplanoriţei)”

La cererea cititorilor, pentru cei care nu si-au dat seama din vari motivi, textul este cuprins intre niste ghilimele. Ghilimelele se folosesc atunci cand citezi pe cineva. La sfarsitul textului citat este inclus numele (pseudonimul in acest caz) autotului/autoarei textului – Henrieta Aplanoritei. Nu este specificata sursa si daca cumva am creat neplaceri, o specific acum, cu scuzele de rigoare. Este vorba despre ziarul Kamikaze si despre seria de articole numite sugestiv “Jurnalul unei stewardese”, scrise de sus-numita/numitul Henrieta Aplanoritei.

V-a placut???

Ra

Advertisements

8 Comments (+add yours?)

 1. dragos
  Dec 30, 2010 @ 23:26:45

  da, mi-a placut si ma bucur ca s-a gindit cineva si la noi!

  Reply

 2. Marius
  Dec 31, 2010 @ 14:02:46

  Placut! Si acum 2 intrebari: te simti mai bine dupa cazatura? nu poti face ceva cu diacriticele astea? Pe mine ma omoara la citit, vad numai caractere aiurea! Sarbatori fericite!

  Reply

  • Ra
   Dec 31, 2010 @ 17:48:40

   Buna, la care diacritice te referi? Adica iti apar diacritice in toate posturile? Sau doar la acesta? Sunt ok, ma refac dupa cazatura… Toata lumea rade de mine ca ma marit :)))!!!

   Reply

   • Marius
    Jan 01, 2011 @ 12:48:15

    ‘neatza! Pai, parca tu nu prea scrii cu diacritice. Iar postul asta il vad si cu si fara diacritice, depinde probabil de litera 🙂 La multi ani si sa ne auzim cu bine in 2011!

   • Ra
    Jan 01, 2011 @ 15:23:29

    Pai daca observi bine, are niste ghilimele. Acestea sunt puse datorita faptului ca nu e scris de mine, ci o citez pe Henrieta, cea care scrie la Kamikaze aceste articole. Am dat copy paste si poate ca din cauza aceasta. In calculatorul meu apare normal, nu stiu ce sa corectez si sa-l scriu eu cap-coada necesita o munca de Sisif :))))))!!! La Multi Ani!!!!

 3. controlorul de serviciu
  Jan 01, 2011 @ 16:45:47

  poate ar fi mai sanatos ca atunci cind dai copy paste textelor care nu-ti apartin, sa citezi clar sursa si sa dai linkul de provenienta, la inceput sau la sfirsit.
  asta ca sa nu ai probleme cu legea drepturilor de autor…

  Reply

  • Ra
   Jan 01, 2011 @ 17:22:59

   Daca nu cumva ma insel, textul are ghilimele (pentru cei care stiu ce inseamna si cand se folosesc), titlul spune tot (la fel, pentru cine cunoaste articolele) si este inclus chiar si numele autorului intre ghilimele. dar pentru linistea dvs. am sa specific mare si clar de unde este preluat. Asta pentru cei care au chef de cearta si cauta motive pe 1 ianuarie pentru ca nu le-a mers bine in noaptea dintre ani… Sa aveti un an nou linistit!!!

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: