Oprah si Maya Angelou

In aprilie, scriitoarea Maya Angelou a fost intervievata de Oprah, chiar de ziua ei de nastere: implinea 70 si ceva de ani. Oprah a intrebat-o ce crede despre imbatranire. Si acolo, in direct la televizor, ea a spus ca e “exciting”. In ce priveste schimbarile prin care trece organismul, spunea ea, sunt multe, si se intampla in fiecare zi…ca de exemplu pieptul. Cei doi gemeni” parca se iau la intrecere care ajunge primul la talie. Audienta a ras de s-a prapadit. E o doamna atat de simpla si modesta, cu atata intelepciune in vorbe!
Si a mai spus Maya Angelou : “Am invatat ca indiferent ce se intampla, oricat de rea pare ziua de azi, viata merge inainte, si totul va fi mai bine
maine . Am invatat ca poti spune multe despre o persoana dupa felul cum face/nu face fata la trei situatii: o zi ploioasa, pierderea bagajului, globurile sparte din pomul de Craciun. Am invatat ca, indiferent de natura relatiilor tale cu parintii, le vei simti lipsa cand vor pleca din viata ta. Am invatat ca a face bani pentru un trai bun, nu-i acelasi lucru cu a trai viata din plin. Am invatat ca viata iti da, uneori, a doua sansa. Am invatat ca nu ar trebui sa mergi prin viata cu cate o manusa de prins mingea in fiecare mana; trebuie sa fii capabil si sa “arunci” ceva inapoi. Am invatat ca de cate ori iau o hotarare cu inima deschisa, e cea mai buna decizie pe care o pot lua. Am invatat ca, oricata durere as simti, nu trebuie sa devin o durere/povara pentru ceilalti. Am invatat ca in fiecare zi ar trebui sa mangai, sa consolezi pe cineva. Oamenii se bucura de o imbratisare, ori o bataie prieteneasca pe umar. Am invatat ca…mai am multe de invatat. Am invatat ca oamenii uita ce ai spus, uita ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta la un moment dat.”


Cred ca fiecare dintre noi avem de invatat cate ceva din cele scrise mai sus…

Ra

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. cinenicinutegandesti
    Sep 21, 2010 @ 10:51:44

    De astfel de modele avem nevoie si de disponibilitate, restul vine de la sine daca ai rabdare.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: