DivinSapor Toscano

Ma declar indragostita. Iremediabil indragostita. De Toscana. De Siena. De Chianti, Montalcino, Montepulciano, Cortona, Castiglione Fiorentino, Lucignano… De Italia. De Nordul Italiei. De locuri si oameni, de arome si gusturi, de campurile galbene de floarea soarelui si de verdele vitei de vie. De uleiul de masline, vinul si branza toscane. De apusul soarelui in Toscana, de aerul curat, de linistea din jur. Sunt prinsa intr-un joc al dragostei cu acest tinut minunat.

Iarta-ma Costiera draga, iertati-ma oameni din sud, iertati-ma prieteni napoletani… Chiar daca muzica frumosului dialect napoletan nu ajunge in Toscana si chiar daca razele soarelui care incalzesc Vezuviul nu strabat pana aici, am gasit totusi un pamant magic plin de energie.

Exista pasiune si exista dragoste. Si Napoli va ramane mereu pasiunea mea… Dar Toscana…

Maine vom parasi Toscana si alt tinut ne asteapta. Nu spun nimic deocamdata. Pentru ca inca nu astept nimic. Si pentru ca nu stiu daca, dupa ce am vazut Toscana, ceva ma va mai impresiona atat de mult!!! Atat de curand…

Azi am fost la plimbare prin Siena. Ma asteptam Êsa gasesc un orasel mort, dupa Palio, fara turistii care – mi se parea firesc – sa fi plecat dupa ce atractia majora a luat sfarsit. Ei, surpriza zilei. Mai bine de o ora de invarteala in oras sa gasim o parcare, o alta jumatate de ora sa pandim o masina care sa iasa din parcare pentru a-i lua locul si un oras mai plin chiar si decat in ziua cursei. Multimea de turisti parca s-a triplat si pe strazi era o atmosfera de calm cum nu ti-ai putea imagina sa gasesti intr-o asemenea aglomerare de persoane…

Seara, am vazut un apus spectaculos la Castelul Brolio si apoi am luat cina la Osteria del Castello.

Noapte buna frumoasa Toscana, noapte buna prieteni din Sud, noapte buna celor dragi de departe, noapte buna tie… si Noapte buna voua!!!

Ra

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Corinas
  Aug 19, 2010 @ 15:45:27

  Ra, prin tine mi-am implinit un vis cititnd despre frumoasa Tocana si vazand fotografiile astea superbe! E exact asa cum imi inchipuiam.
  Drum bun mai departe!

  Reply

  • Ra
   Aug 20, 2010 @ 09:28:01

   Thx! Eu am trait un vis fara sa-l cer… Inca nu imi vine sa cred! Am ajuns in Portofino… Si imi este dor de Toscana!

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: