Nu mi-e mila…

Da. Nu mi-e mila de ei. Nici de bugetari, nici de angajatii din sectorul privat si nici de pensionari. Nu mi-e mila deloc. Nu am nici un pic de compasiune. Niste sclavi! Sa moara! In primul rand, nu mi-e mila de pensionari, pentru ca, de doua decenii, au contribuit la crearea unei societati in care toti analfabetii, toti pupincuristii si toti smecherii s-au imbogatit. Siau ajuns sa dicteze cum trebuie sa mearga lucrurile in tara asta. Nu mi-e mila de ei. Au tacut ani de zile si au inghitit. Asta fac si acum. Cu niste exceptii. Asa le trebuie!

Despre bugetari, ce sa mai zic? Sa luam, de exemplu, angajatii din Educatie. Niste oi. Da, exact,niste oi, care isi rumega nemultumirile pe la colturi. In timp ce accepta ca anumiti directori sa fie numiti pe criterii politice. In timp ce inspectorii vin sa le dicteze, pentru ca asa vrea nus’ ce primar, nu’s ce ministru. Daca nu le convenea, ar fi reactionat. Au preferat sa stea in saivanul lor si sa isi planga de mila. La urma urmei, ei sunt cei care i-au scolit pe multi dintre cei care ne conduc. Asa ca, ciocu’ mic si joc de glezne. Va meritati soarta!

Sistemul de sanatate! O gluma sinistra! Se mira unii ca proasta-n targ cand isi vede “ceva” in balta ca ne pleaca medicii afara. Hai, sa fim seriosi! Medicii nu au trait tot in tara asta? Nu sunt si ei un fel de ciuca a batailor in ultimii 20 de ani? Bineinteles ca sunt. Au fost facuti spagari, nesimtiti, criminali. Mai este putin si li se schimba numele in Mengele. Daca preferi sa taci si sa accepti, doctore, asta e!

Functionarul public. Cum era sa il uit pe cel care ma fixeaza cu “o mutra acra”, in timp ce vreau sa apelez la el. Bai, nenorocitule de functionar public, nu te mai holba la mine! Nu iti dai seama ca esti penibil? Iti place cand te injura lumea? Cred ca iti place. Atunci, taci!

Era sa ii uit si pe astia cu uniforma. Sa ii luam pe rand. Politistii sunt spagari, prosti si idioti. Li se rupe la basca de toate cele. Incultilor! Nenorocitilor! Nu va mai ajunge cat v-ati imbuibat? Presupun ca le place atunci cand pana si ultimul infractor le scuipa seminte in cap si ii ameninta cu telefoane la superiorii de la….

Urmeaza jandarmii! Ha-ha-ha! Astia sunt batausi de profesie! Stiu doar sa dea cu bastoanele, cu pumnii, picioarele si cu gaze lacrimogene. Niste retardati care sunt innebuniti dupa bolovani in dinti, suturi in vintre si flegmele suporterilor. Da, da! Asta sunteti! Nu v-ar mai ajunge “solda nesimtita”! Nu stiati ca asa sunteti perceputi, ciomagarilor?

Sa ii luam si pe prostii aia care se pregatesc temeinic pentru a deveni carne de tun pentru Afganistan. Alti “imbuibati in uniforma”! Iar daca nu se afla in teatrele de operatiuni externe, fac parte din marea masa de figuranti din “teatrul national”. Niste nesimititi ca oricare altul, din cei enumerati mai sus. Niste nesimtiti si atat! Mai bine muriti! Oricum, va trateaza cu “spatele” si va considera mercenari. Capuselor! Nu v-ar fi rusine cand va aduceti colegii cu avionu’ intre “patru scanduri”, pe banii nostri, ai contribuabilor “pasnici”.

Si a venit si randul celor care lucreaza in domeniul privat. Din care si eu fac parte cu “mandrie” de 12 ani. Cei mai fraieri, dintre fraieri. Cei mai idioti, dintre idioti. Ne complacem in mizerie si cu statutul de sclavi. Lanturile noastre nu sunt din metal, sunt din zale de indiferenta si acceptare a unei conditii jalnice. 11 ani si ceva am lucrat la o firma privata care mi-a dat de inteles ca pot castiga bani mai multi, daca Ea face niste smecherii prin care plateste mai putini bani la Bugetul de stat. Si a avut dreptate. Firma a castigat. Eu, asemeni multor colegi am ramas cu ochii in soare. Sau vant.Suntem si noi niste nesimtiti! Ma rog, eu, cel putin ma simt, pentru ca am acceptat situatia! Si, pentru ca tot mi-am facut “autocritica”, imi permit sa va rog sa imi acceptati:: “Sa traim bine!”

Am vazut acest articol pe wall-ul fcbk al unei colege. Este scris de Marius Batca in ziarul Ziua Veche. Mare dreptate si mare curaj! Eu dau dreptate si celor care ne invinovatesc pe noi, tinerii ca acceptam tacit tot ceea ce se intampla, ca aprobam ceea ce se petrece si ca avem curaj (daca il putem numi asa) sa ne spunem nemultumirile numai pe la colturi. Altfel dam din coada in fata superiorilor si zambim tamp spunand ca totul merge ca pe roate la locul de munca. Si nu, nu vorbesc despre locul meu de munca. Vorbesc despre toate locurile de munca din toate domeniile, fara exceptii, din tara asta de tot rahatul…

Succes, tineti-o tot asa, eu ma gandesc din ce in ce mai serios sa imi iau talpasita din mocirla asta in care ne scaldam cu totii…

Ra

Advertisements

4 Comments (+add yours?)

 1. monaxya
  Jun 01, 2010 @ 13:04:44

  imi place ca militezi cu atat fervoare impotriva sistemului defect din tara asta ! cand vezi insa ca totul e in zadar, ca oamenii mici ii acopera si-i conduc pe cei care au ceva de spus chiar ca-ti vine sa pleci…oriunde doar sa scapi! Period!

  Reply

 2. marius
  Jun 01, 2010 @ 21:47:47

  privat, privat dar majoritar este statul asa ca probabil nu scapati nici voi de magariile astora ;( Cand e in interesul lor imediat o sa va considere ca sunteti angajati ai statului….
  Oricum, tacem si inghitim chiar si acum ca oile ce nu stiu decat sa behaie. Trist!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: